Wat is groene hosting?

Groene hosting heeft betrekking tot de hoeveelheid milleubelasting die de hosting met zich mee brengt. Naast ons kantoor in Den Haag maken wij gebruik van servers die op verschillende locaties staan. De servers die gebruikt worden om mee te hosten moeten altijd online zijn zodat uw website ten alle tijden beschikbaar is. Naast dat het aan staan van apperatuur stroom kost, hebben we in de hosting ook te maken met koeling van apparatuur, dit kost vaak nog meer stroom dan de apparatuur zelf.

Ons kantoor

Wij beperken het gebruik van papier tot het minimale. Wij gaan de overeenkomst met de klant aan via e-mail bevestiging en sturen onze klant een digitale versie van onze algemene voorwaarden. U kunt als klant via Ideal direct betalen. Er komt in principe geen papier bij kijken tenzij u als klant dit specifiek verzoekt. Daarnaast maken wij zo veel mogelijk gebruik van groene stroom.

Onze oplossing in Nederland

Nederland is onze primaire locatie. Wanneer iemand uw website bezoekt dan maakt de computer thuis via de Domeinnaam contact met de servers van Trans Ip. Zij staan bekend om hun milieubewuste hosting door middel van energie besparende maatregelen en 100% groene stroom gebruik. Ook maken zij donaties aan milleu bewuste goede doelen.

Naast ons gebruik van de virtuele infrastructuur bij Trans IP werken wij aan onze nieuwe setup bij Worldstream in het Greenhouse Datacenter, een TIER 3 datacenter dat gebruik maakt van een combinatie van buitenlucht koeling en grondwater koeling om zo duurzaam mogelijk de servers te koelen.

Besparing van energie

Wij werken waar mogelijk met virtuele servers samengebracht op efficiente servers. Door deze schaalvergroting sparen wij energie uit. Omdat sites s’nachts minder bezocht worden werken wij aan een optie waarbij we minder capaciteit aan hebben s’nachts om meer te besparen. Al onze servers maken gebruik van energiezuinige componenten en instellingen.