Piwik analytics

Piwik Analytics logo

Piwik is een gratis en Open source alternatief voor Google Analytics waarbij de gegevens van uw bezoekers niet gedeeld worden met derden. Door het gebruik van Piwik geeft u aan uw bezoekers aan dat u hun privacy serieus neemt zonder belangrijke informatie over uw websites mis te lopen. Piwik heeft enorm veel functies en kan zeker de concurrentie aan met Google Analytics. Voor een uitgebreide beschouwing van de ondersteunde functionaliteit kunt u op de Piwik site (engels) kijken.  Net zoals onze goede zorgen voor WordPress zorgen wij voor al het Piwik onderhoud zodat u zich bezig kan houden met het succes van uw website.

De mogelijkheden van Piwik bij CoffeeSprout

Elke website heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van onze installatie met de correcte instellingen. Wij integreren Piwik doormiddel van de WP-Piwik plugin zodat u de statistieken ook binnen het admin scherm van WordPress kan inzien. Naast optie om  zelf de statistieken te bekijken kunt u ook rapporten laten opstellen en die wekelijks of maandelijks per email ontvangen. Voor klanten met het uitgebreide pakket installeren wij een prive Piwik installatie.

Uiteraard ondersteunen wij ook de mobiele applicaties die u kunt vinden op de volgende locaties, u krijgt bij uw account de instructies om deze te gebruiken.

Piwik op Google play Piwik op de Apple App Store

Hoe wij de privacy van uw bezoekers waarborgen

Omdat Piwik gebruik maakt van “First party cookies” valt deze onder de aangekondigde uitzondering van de “Cookiewet”. Uiteraard moeten deze wijzigingen nog worden omgezet in beleid en houden wij de ontwikkelingen in de gaten. Een aantal vereisten zijn:

  • Alleen de eigenaar van de website krijgt de statistieken te zien
  • We bewaren alleen de eerste 2 octets van het IP adres waardoor deze niet te herleiden is tot de bezoeker.
  • De data blijft op onze servers staan en is dus niet extern beschikbaar. Wij ruimen de data na 180 dagen netjes op (rapporten uitgezonderd)
  • Onze instellingen respecteren de Do Not Track functie van de browser. Wij bieden ook een Opt-out die u via uw privacy policy kan aanbieden

Voor klanten met het uitgebreide pakket leveren wij een prive installatie op waarbij u andere instellingen kunt voeren. Wij kunnen u adviseren over de beste aanpak.

Piwik bekijken, een demo

U kunt hier op de officiele site van Piwik een demo vinden van het Piwik dashboard. Voor vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen