Als u wel eens een belangrijk bestand verloren heeft dan weet u vast wel hoe vervelend dit is en hoeveel tijd en geld het kan kosten deze gegevens weer terug te krijgen. Bij een website komt hier ook nog eens de extra tijd bij die de website uit de lucht is. Wij hebben ervaring met het correct maken van backups voor al onze websites om uw data te beschermen tegen verlies.

Wekelijkse reserve kopie

Wij maken wekelijks een zogenaamde “control panel” backup met ons interne controle panel. Deze backup maakt een kopie van de website, uw databases en alle overige zaken die nodig zijn om uw instellingen kompleet te herstellen. Deze backups bewaren wij extern (dus zodat bij uitval de backups niet verloren kunnen gaan). Voor deze backups gebruiken we standaard bewezen Unix tools zoals¬†tar die bekend staan om hun robuustheid.

Wij bewaren minimaal de laatste 4 wekelijkse backups.

Dagelijkse incrementele reserve kopie

Standaard maken wij ook dagelijks incrementele backups die de komplete database, configuratie en gewijzigde bestanden sinds de wekelijkse backup bevatten. Deze backups zijn een stuk kleiner en worden zowel lokaal als op extern bijgehouden. Ook bij deze backups maken we gebruik van standaard tools en procedures.

Wij bewaren minimaal 2 weken aan dagelijkse backups.

Graag in eigen handen?

Wij kunnen voor u een dagelijkse backup job opzetten die de backups voor u klaar zet om te downloaden of met FTP naar een lokatie naar keuze kan overbrengen. Zo heeft u altijd uw eigen backups in handen. Neem in dat geval even contact met ons op zodat wij u op weg kunnen helpen.
Daarnaast staat het u uiteraard vrij om gebruik te maken van een plugin in WordPress. Ook hier kunnen wij u bij helpen.
Let wel op dat deze plugins veel van uw vrije ruimte zullen innemen.

Wij gaan voor ZFS

Uiteraard blijven wij ook constant ontwikkelen en werken wij aan een nieuw hosting platform wat gebruik maakt van het ZFS filesysteem. Hiermee kunnen wij eenvoudig de integriteit van uw data garanderen en eenvoudig meerdere snapshots maken en herstellen. Deze snapshots kunnen we efficient verplaatsen tussen lokaties waardoor wij in staat zijn om standby lokaties sneller in de lucht te brengen bij een storing. Daarnaast maakt het gebruik van ZFS datasets het ook mogelijk uw site eenvoudig en snel te clonen zodat u over testversies van uw site kan beschikken voor het testen van aanpassingen.